Word kandidaat. Samen, maken we het verschil.

Ja, ik wil bij de komende sociale verkiezingen kandidaat voor de BBTK zijn! Ik zou graag hebben dat de BBTK contact met me opneemt om mijn kandidatuur te officialiseren.

Wil je meedoen?

Met de BBTK sta je sterker. Maak je nu lid.

1. Inleiding

06/02/2022 | FR / NL

De Bond van Bedienden Technici en Kaderleden (BBTK) van Antwerpen is een afdeling van de socialistische vakbond ABVV.

Wij bestaan 100 jaar. En dat vieren we met toeters en bellen. We zouden onze geschiedenis kunnen uitpluizen als archeologen en het kleinste afgestofte fossieltje onder een glazen stolp zetten. Kijken mag, aankomen niet.

Voor die aanpak kozen we niet. Peter Van Gucht (verhaal) en Jan Bosschaert (tekenaar) maakten voor ons een strip! Het is een krachtig, vlot lezend verhaal, voor jong en oud, half sciencefiction en toch met de voeten op de grond. Die strip heet “LUT” naar één van de hoofdpersonages.

Door jarenlange rechtse regeringen en te weinig weerwerk van onderuit, zijn in 2035 alle sociale verworvenheden afgeschaft. Zo valt de ziekteverzekering en het recht op staken weg. Hierdoor hebben de werkgevers vrij spel. Toch zien we dat ondanks alles, het werkvolk zich alsnog verzet tegen oneerlijkheden.

Doorheen het verhaal verwerkten we 11 ‘sleutelmomenten. Deze momenten hebben voor ons als socialistische vakbeweging een belangrijke betekenis. Ze vertellen onze geschiedenis waardoor we zien dat niets “zomaar” gebeurt. Elke gebeurtenis heeft een voorgeschiedenis die maakt dat mensen op een zeker ogenblik iets ondernemen. In deze toekomststrip tellen we de druppels die uiteindelijk de emmer doen overlopen.

 

Je staat er beter niet alleen voor. Dat leren we van de geschiedenis én uit het heden.

“Samen sterk!” heeft altijd gewerkt.

 

Onze strip is voor €35 te koop in ons kantoor en in de meeste Nederlandstalige stripwinkels https://www.boek.be/boekhandels. Je kunt hem bestellen bij groenewaterman@groenewaterman.be, zij sturen hem thuis voor €40 (portkosten inbegrepen).